Wil jij het maximale uit jouw WordPress installatie halen? Dan is het handig om te zorgen dat je op een recente PHP versie werkt en dat PHP de juiste extensies draait. In dit artikel leggen we je uit hoe je PHP optimaliseert voor WordPress.
Login op jouw DirectAdmin omgeving. Onder het kopje ‘Geavanceerd’ staat de link naar ‘Select PHP Version’. Nu openen de PHP instellingen in wat ze noemen de ‘Extensions’ tab.
Extensions instellen #
Iedere PHP versie komt met een eigen serie modules die je kunt activeren. Ze vergroten de mogelijkheden en verzwakken de veiligheid. Dit is altijd een afweging die je maakt wanneer je meer code op een server activeert. We raden dan ook altijd aan om niet meer aan te zetten dan je echt nodig hebt. De volgende modules wil je mogelijk aanzetten ter verbetering van jouw WordPress website.
Brotli – Sommige caching plugins kunnen hiermee jouw HTML beter comprimeren.
Imagic – Dit versnelt de beeldbewerking in WordPress
Zip – Ook dit is een compressiemodule. Brotli heeft echter de voorkeur.
Memcache / Memcached – Als je van plan bent om Memceched op onze servers te activeren, moeten deze modules ook aan staan. Anders kan WordPress hier niets mee.
Opcache – Als je van plan bent om opcache op onze servers te gebruiken, moet deze module aan staan om PHP met opcache te verbinden.
Redis – Als je van plan bent om Redis op onze servers te gebruiken, moet deze module aan staan om PHP met Reds te verbinden.
Options instellen #
Onder het tabblad options kom je een veelheid aan interessante instellingen tegen. Zo kun je, wanneer een plugin hierom vraagt, het aantal input_vars verhogen of de maximale executietijd van een script.
Interessanter is het vaak om het geheugen te vergroten en dat gaat ook op voor de Opcache. Ons advies is altijd dat de hoeveelheid Opcache half zo groot is als memory_limit. Tenslotte adviseren we altijd om zlib.output_compression aan te zetten zodat alle output standaard al gecomprimeerd naar de browser word verzonden.
Wil je WordPress optimaliseren voor de grote hoeveelheid geheugen waarmee jouw server komt? Lees dan het artikel over WordPress geheugengebruik optimaliseren.